Szent Kristóf neve nem ismeretlen a mai autós, motoros, hajós társadalom előtt sem, hiszen az ókori legenda szerint az utazók népszerű védőszentje.
Egyesületünk az Alapítvány létrehozásával szeretne az úton lévő, közlekedő tagtársainknak nemcsak biztosítási védelmet, hanem - egy előre nem látható tragédia esetén - anyagi támaszt is nyújtani.
KöBE SZENT KRISTÓF ALAPÍTVÁNY
Biztosan Ön is sok családi katasztrófáról hallott már, ami egy-egy szerencsétlenül előző autó, vagy a volánnál elaludt sofőr miatt következett be. Ilyenkor a vétlen fél családjának nemcsak az elvesztett szerettük okozta fájdalommal kell megküzdenie. A családfenntartó halála miatt kiesett havi kereset súlyos anyagi problémákhoz vezethet, s az árván maradt gyermekek újabb nehézségek elé állítják a csonka családokat, akik e helyzetet sokszor átmenetileg csak külső segítséggel képesek átvészelni.

A KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület, mint a legnagyobb magyar tulajdonú biztosító egyesület azzal a céllal hozta létre a Szent Kristóf Alapítványt, hogy az egyesületi tagok számára a biztosítási védelmen túl, egy előre nem látható tragédia esetén, anyagi támaszt is nyújtson. Az elmúlt években több mint 20 érvényes pályázat érkezett az Alapítványhoz, valamennyi közlekedési balesetben elhunyt KöBE-tagtársak családtagjaitól. Az alapítvány kuratóriuma valamennyi érvényes kérelmet pozitívan bírált el, és átlagosan félmillió forint támogatást ítélt meg, amelyet a KöBE által biztosított alaptőkéjéből folyósított a károsultak részére.

Az Alapítvány kuratóriumának elnöki tisztségét dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke tölti be. Rendkívül büszkék vagyunk az évek óta tartó sikeres és hatékony a közös munkára. Balesetmegelőzésben szerzett több évtizedes tapasztalata nagymértékben segíti elő, hogy az Alapítvány évről-évre maradéktalanul tudjon eleget tenni a küldetésének.

A Szent Kristóf Alapítvány célja, hogy - az egyesületi szolidaritás, a tagságról való gondoskodás jegyében – a továbbiakban is a KöBE-ügyfelek és családjaik segítségére lehessen, amikor egy-egy sajnálatos eseményt követően, az életkörülmények megváltozásával, gyakran ellehetetlenült helyzetbe kerülve, arra a legnagyobb szükségük van.

Most adója 1 %-ának felajánlásával Ön is hozzájárulhat a közúti balesetben elhunytak családtagjainak megsegítéséhez. Ehhez nem kell mást tennie, mint SZJA bevallásának rendelkező nyilatkozatában a Szent Kristóf Alapítvány adószámát (18028575-1-42) feltüntetnie, s arról alapítványunk kuratóriuma gondoskodik, hogy a felajánlott összeg a lehető legjobb helyre juthasson el. A nyilatkozat kitöltéséről bővebb információt a www.kobe.hu/egyszazalek oldalon olvashat.
Átlagosan
500.000 Ft
összegű támogatás…

amikor arra a legnagyobb szükség van.